Crucea Roșie are un nou director. Răzvan Biriș o înlocuiește, pentru doi ani, pe Raluca Morar

Raluca Morar, actualul director al Crucii Roșii Sibiu, va intra in concediu de maternitate, iar pentru următorii doi ani, postul de director, va fi ocupat de Răzvan Biriș.

”Crucea Roșie este mare parte din viața mea și sufletul meu. Am ajuns la Crucea Roșie Sibiu în 2008. Văzusem anunțul cu postul vacant de director al Crucii Roșii și m-am întors acasă după cinci ani de muncă în București, tocmai pentru a face munca umanitară, acasă, la Sibiu. Dar acum, urmează să mai vină un copilaș în familia noastră și voi fi în concediul de creștere a copilului timp de doi ani.  România este printre puținele locuri în care mamele se pot bucura de acest timp cu copiii lor și sunt recunoscătoare pentru asta.  Nu înseamnă că voi dispărea total din zona Crucii Roșii, dar în acest timp, voi lăsa noua echipa în prima linie”, spune Raluca Morar.

Răzvan Biris  are 43 de ani, a absolvit liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu și a continuat ulterior studiile la Universitatea Lucian Blaga, Facultatea de Comerț si Marketing. Timp de trei ani, a studiat în Damasc limba și cultura arabă la institutul internațional de profil, oportunitate care i-a desăvârșit perspectiva culturală  asupra principiului de universalitate promovat de Crucea Roșie, anunță organizația. Noul director are o experiență de 17 ani în publicitate și presă locală, iar în ultimii ani și-a consolidat o carieră în domeniul managementului medical. Este voluntar implicat în proiectele Crucii Roșii încă din anul 2018, iar din 2019 și până în prezent a ocupat funcția de vicepreședinte al Crucii Roșii Filiala Sibiu.

Crucea Roșie Sibiu are și un nou responsabil de comunicare și vicepreședinte. Smaranda Bălan a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea București și a activat în domeniul relațiilor publice, coordonând proiecte importante de comunicare în mediul corporatist. De contribuția ei se leagă și una dintre primele campanii de responsabilitate socială din România, Breast Cancer Crusade. La Sibiu, Smaranda a susținut cursul de Managementul Relațiilor Publice la Universitatea „Lucian Blaga” și  este unul dintre fondatorii comunității civice „Vă ajutăm din Sibiu”.

„Sunt convinsă că echipa nouă va face o treabă foarte bună în acești doi ani, le doresc mult succes și le mulțumim pentru deschiderea și dorința de a ne sprijini”, spune  Raluca Morar.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *