Festivalul – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, amânat pentru 2021

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a decis să amâne pentru anul 2021 cea de-a V-a ediție a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, programată inițial să se desfășoare la Sibiu, în perioada 27-29 aprilie 2020.

Instituția mulțumește tinerilor soliști care au răspuns la apelul de înscriere în concurs, precum și furnizorilor de servicii și colaboratorilor care au înțeles gravitatea situației, exprimându-și speranța că vom depăși, cu toții, cu bine, această perioadă dificilă și că ne vom revedea sănătoși la marile întâlniri sub semnul artelor spectacolului și a culturii tradiționale

Din respect pentru public, din dorința de a aduce alinare celor care sunt singuri și speranță celor pe care îi încearcă tristețea, Centrul va oferi o ediție specială, online, a Festivalului „Lucreția Ciobanu”. Astfel, în zilele de 29, 30 aprilie, respectiv 1 mai a.c., începând cu ora 20.00, publicul este invitat pe canalul de Facebook Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului pentru a se bucura de cele mai frumoase selecții din cadrul ediției 2019 a festivalului.

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu este alături de public, zilnic, prin canalele de comunicare online, cu activități pentru copii, în spiritul culturii tradiționale; cu spectacole și festivaluri ale Junilor Sibiului, pe care toată lumea așteaptă să le revadă; cu rețete tradiționale, culese chiar din satele sibiene și cu obiceiuri, meșteșuguri, cântec, joc și voie bună, imortalizate de-a lungul anilor, în vatra satului, în timpul cercetărilor în teren.

„Ne dorim să fim zilnic aici pentru dumneavoastră, publicul nostru drag, pentru că vă iubim, vă prețuim și la sănătatea tuturor ne gândim! Acum, în clipe de cumpănă, este datoria noastră să vă fim alături prin evenimente culturale de calitate, așa cum v-am obișnuit. Dar de data aceasta, nu vă vom invita în săli de spectacol sau în aer liber, nu vă vom întâlni în sate, în timpul cercetărilor, ci vom fi #împreună în casele dumneavoastră, prin intermediul mijloacelor de comunicare online”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Activitățile propuse de CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu pot fi urmărite pe canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului și pe paginile oficiale de facebook Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și Centrul Creației Junii Sibiu. Vizionarea lor este gratuită.

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *